Heli Kuusipalo

Dolce patata – ja muuta ihanaa kasviksista

norm. 32.00 

Dolce patata on iloinen keittokirja täynnä herkullisia kasvisreseptejä Italiasta ja Suomesta. Mukana myös tietoiskuja ruoasta ja ilmastosta. Herkulliset kuvat.

Loppuunmyyty

ISBN: 9789522640680

Kirjoittaja: Heli Kuusipalo

Julkaisuajankohta: 10 / 2011

Sivumäärä: 200

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Ilmastoystävän keittokirja.

Dolce patata on iloinen keittokirja täynnä herkullisia kasvisreseptejä Italiasta ja Suomesta. Mukana myös tietoiskuja ruoasta ja ilmastosta. Herkulliset kuvat.

Dolce patata kutsuu kokeilemaan Pirteää punajuuripaistosta sekä monta muuta leipää, suolapalaa, keittoa, paistosta, pastaa, piirakkaa, salaattia, marjasosetta, mehua ja jälkiruokaa. Kirjassa on myös kattavat neuvot luonnonmukaiseen säilöntään.

Arkisilla ruokatottumuksillamme on maailmanlaajuinen merkitys. Syömisen osuus on yksilön ympäristövaikutuksista noin kolmannes, yhtä paljon kuin asumisen ja liikenteen.

Oikeiden valintojen tekeminen ei ole vaativaa. Annosten tarkkaa hiilijalanjälkeä ei tarvitse laskea, perussäännöillä pääsee pitkälle: lisää kasvisruokaa, vähennä lihan ja maitotuotteiden käyttöä. Ilmastoystävälliseen ruokailuun kuuluu myös luomun suosiminen, pakkausmateriaalien välttäminen sekä kauppamatkojen pituuden ja ruoanjätteiden minimointi.

Dolce patata sisältää 80 ruokaohjetta ja 34 värikuvaa sekä sesongin vinkit:
– kevät: idätys, ruukkukasvatus, hapattaminen
– kesä: yrtit, villivihannekset
– syksy: säilöntä, keräily, marjastus
– talvi: tuonti (pähkinät, siemenet, pavut)

Herkkujen ohella tiukkaa ilmastoasiaa ja hyödyllisiä vinkkejä ruokapiireistä kaupunkiviljelyyn.

Artikkeleita ei löytynyt.
Kuusipalo , Heli

Heli Kuusipalo on ravitsemusalan ammattilainen, joka on ohjannut ruokakursseja, valmistanut juhlapitoja ja kirjoittanut keittokirjoja.Ruoan arvostus on elämäntaitoa italialaisittain: tiedetään mistä raaka-aineet tulevat ja käytetään niitä sesongin mukaan.

Päätyökseen Heli Kuusipalo on kehitysmaiden ruokaturva- ja ravitsemusasiantuntija ja kehittää oikeudenmukaisia ja paikallisia ratkaisuja yhä kallistuviin ruoanhintoihin ja muuttuvaan ilmastoon.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Dolce patata – ja muuta ihanaa kasviksista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *