Pekka Peltola

Botswana – Afrikan timantti

norm. 29.00 

Botswanassa on mennyt hyvin jo viisikymmentä vuotta, koko itsenäisyyden ajan. Ei sotia naapureiden kanssa eikä varsinkaan maan sisällä. Botswana on noussut köyhyydestä keskituloisten maiden joukkoon eikä tarvitse kehitysapua. Lapset ovat ilmaisessa koulussa ja ilmainen terveydenhuolto toimii erinomaisesti. Maan johto on aina vaihtunut demokraattisesti ja vaalituloksia kunnioitetaan. Korruptio on Afrikan vähäisintä ja rikollisuus kohtuuden rajoissa. Eteläisestä Afrikasta jo vuosikymmeniä kirjoittanut Pekka Peltola on tehnyt viime vuosina kolme matkaa Botswanaan selvittääkseen menestyksen syyt.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-765-8

Kirjoittaja: Pekka Peltola

Julkaisuajankohta: 2 / 2017

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Botswanassa on mennyt hyvin jo viisikymmentä vuotta, koko itsenäisyyden ajan. Ei sotia naapureiden kanssa eikä varsinkaan maan sisällä. Botswana on noussut köyhyydestä keskituloisten maiden joukkoon eikä tarvitse kehitysapua. Lapset ovat ilmaisessa koulussa ja ilmainen terveydenhuolto toimii erinomaisesti. Maan johto on aina vaihtunut demokraattisesti ja vaalituloksia kunnioitetaan. Korruptio on Afrikan vähäisintä ja rikollisuus kohtuuden rajoissa.

Eteläisestä Afrikasta jo vuosikymmeniä kirjoittanut Pekka Peltola on tehnyt viime vuosina kolme matkaa Botswanaan selvittääkseen menestyksen syyt. Timanttien lisäksi vahvan heimokulttuurin kytkeminen osaksi paikallishallintoa on taannut Botswanan kansalaisille vaikutuskanavan itseään koskeviin asioihin. Nykypäivään vaikuttaa vahvasti myös suuri rakkaustarina. Bangwato-prinssi Seretse Khama rakastui Lontoossa englantilaiseen porvaristyttöön Ruth Williamsiin ja meni hänen kanssaan naimisiin huolimatta kohtaamastaan raivokkaasta vastarinnasta. Kamppailu kesti 17 vuotta ja päättyi vasta kun Seretse valittiin suurella enemmistöllä itsenäistyvän Botswanan johtoon ja Ruthista tuli maan ensimmäinen nainen.

Pekka Peltola on kirjoittanut lukuisia kirjoa ja saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

Artikkeleita ei löytynyt.
Peltola , Pekka

Valtiotieteen tohtori Pekka Peltola on työskennellyt Yleisradion jälkeen
Huutomerkkisarjan ja muiden tietokirjojen kustannustoimittajana Tammessa,
toiminnanjohtajana Nuoren Voiman Liitossa, toimitsijana Puutyöväen Liitossa
ja työmarkkinaneuvoksena Työministeriössä. Nykyisin hän on tutkija Helsingin yliopiston talouden ja politiikan laitoksella. Peltola on kirjoittanut useita
tietokirjoja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Botswana – Afrikan timantti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *