Ale!

Laura Haarala, Hanna Kauppinen & Aiju Salminen 

Bändin käsikirja

norm. 27.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-933-1

Kirjoittaja: Laura Haarala, Hanna Kauppinen & Aiju Salminen 

Julkaisuajankohta: 8 / 2018

Sivumäärä: 210

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Bändin käsikirja nostaa perinteisistä soitto-oppaista tuttujen otetaulukoiden ja soitinesittelyjen rinnalle myös muita bändityöskentelyn ulottuvuuksia. Opus etenee bändikavereiden etsimisestä treeniksien kautta äänitysstudiolle ja keikoille. Kirjaan on haastateltu suomalaismuusikoita laidasta laitaan. Ääneen pääsevät tunnettujen nimien lisäksi myös undergroundimmatkin toimijat. Mukana on myös psykologian asiantuntijoita, jotka kertovat bänditoimintaan liittyvästä ryhmädynamiikasta, uskaltamisesta ja siitä, miten vähemmistöasema voi vaikuttaa kulttuurissa toimimiseen.

Kirja on kirjoitettu ensisijaisesti tytöille ja naisille, jotka ovat kiinnostuneita musiikin tekemisestä ja bändissä soittamisesta, sillä bändikulttuuri on hyvin miesvaltaista ja esikuvien puute voi tehdä aloittamisen vaikeaksi. Näkökulmastaan huolimatta (ja ehkä juuri siksi) teos on kiinnostavaa luettavaa ihan kaikille sukupuolille.

Laura Haarala, Hanna Kauppinen ja Anna Tolonen keskustelemassa kirjasta Bändin käsikirja Helsingin Kirjamessuilla 2018.

Kirjan ovat kirjoittaneet Laura Haarala (kulttuurituottaja AMK, FM), joka on erikoistunut bänditoimintaan sekä nuoriso- ja populaarikulttuurin tutkimukseen sekä FM Hanna Kauppinen, joka on vapaa kirjoittaja ja diy-muusikko. Kirjan idean takana on sen kuvittaja Aiju Salminen, joka on freelancekuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja keskinkertainen rumpali sekä aloitteleva laulaja.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Bändin käsikirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Oi kunpa Bändin käsikirja olisi ollut olemassa, kun itse olin nuori. Muunsukupuolisille suunnattu kirja on käytännön opas ja rohkaisija. Tavoitteena on se, ettei ketään suljettaisi bändien ulkopuolelle sukupuolen vuoksi. Valitettavasti tällaista kirjaa tarvitaan vielä vuonna 2018.”
Helsingin Sanomat, 21.10.2018

”Bändin käsikirja (Into Kustannus, 2018) on monipuolinen ja käytännönläheinen opas bändissä soittamiseen.”
Uusimaa, 25. syyskuuta 2018

”Bändin käsikirja on suunnattu etenkin tytöille, mikä näkyy varsinkin siinä, että neuvoja on haastateltu naismuusikoilta. Ne sopivat kuitenkin myös pojille.”
Helsingin Sanomat, 18.9.2018

”Bändin käsikirja on kattava tietopaketti soittoharrastuksen aloittamisesta innostuneille sukupuolesta riippumatta.”
Karjalainen, 10.9.2018 

”Kirja on elämäntaito-opas, jossa riittää konkreettisia vinkkejä myös aikuisille.”
Rumba, 13.8.2018