Ale!

Esko Juhola

Autismin muuttuvat kasvot

norm. 32.00 
Innon hinta: 28.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789522649218

Kirjoittaja: Esko Juhola

Julkaisuajankohta: 4 / 2018

Sivumäärä: 272

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

Autistit eivät ole yksi yhtenäinen ryhmä, vaan kirjava joukko ihmisiä.

Autismin kirjon ihmisten tapa hahmottaa maailmaa poikkeaa merkittävällä tavalla muista ihmisistä. He viestivät, ovat vuorovaikutuksessa ja kokevat ympäröivän maailman eri tavalla kuin muut. Useilla autismin kirjon ihmisillä on myös merkittäviä vahvuuksia, kuten täsmällisyys, tarkkuus tai vaikkapa hyvä muisti. Suomessa heitä on ainakin 80 000.

Autismisäätiö on yleishyödyllinen yhteiskunnallinen yritys, joka perustettiin vuonna 1998. Se tarjoaa erilaisia palveluita henkilöille, joilla on autismi tai muu laaja-alainen kehityshäiriö. Tätä nykyä säätiön palveluiden piirissä on yli 1000 henkilöä ja se työllistää yli 300 ihmistä.

Autismisäätiön historia on samalla autismitietoisuuden historiaa. Kirjassa ääneen pääsevät niin säätiön perustajat, työntekijät kuin kirjon ihmiset itsekin. Kirja seuraa säätiön historian ohella autismitietoisuuden kehittymisen merkkipaaluja ja piirtää kuvan tärkeästä yhteiskunnallisesta vaikuttajasta, jonka ääntä kuullaan tänä päivänä korkeimmalla päättävällä taholla asti.

”Autismin historia on väärinymmärryksen historiaa.”
– Jyri Juusti, Autismisäätiön hallituksen jäsen
Esko Juhola on historiantutkija, tietokirjailija, kustannus-toimittaja ja kirjakriitikko. Hänen aikaisempi kirjansa käsitteli autokatsastuksen historiaa.
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Autismin muuttuvat kasvot”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *