Ale!

Colin Rushton

Auschwitzin sabotööri – Auschwitziin vangitun brittisotilaan uskomaton tarina

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523515154

Kirjoittaja: Colin Rushton

Julkaisuajankohta: 2 / 2021

Sivumäärä: 300

Suomentaja: Laura Kalmukoski

Alkuperäinen nimi: The Saboteur of Auschwitz: The Inspiring True Story of a British Soldier Held Prisoner in Auschwitz

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Auschwitzin sabotööri valottaa keskitysleirin toimintaa uudesta näkökulmasta ja kertoo vielä tuntemattoman palan sotavankien historiaa Auschwitzissa.

1942 saksalaiset sotilaat vangitsivat nuoren brittiläisen sotilaan Arthur Doddin ja kuljettivat hänet Oswiecimiin Puolaan. Saksalaiset olivat nimenneet paikan uudelleen, he kutsuivat sitä Auschwitziksi. Nimestä tuli sittemmin synonyymi yhdelle ihmiskunnan kaikkien aikojen synkimmistä ajanjaksoista.

Arthur Dodd joutui kovaan pakkotyöhön, näki nälkää ja hänet hakattiin huonoon kuntoon – Arthur luuli elämänsä päättyvän siihen. Saksalaisten vangitsema nuori brittisotilas päätti sabotoida natsien teollisuustuotantoa pakkotyölaitoksessa, josta harvat selviytyivät elävänä pois. Hän laittoi elämänsä alttiiksi yrittäessään helpottaa juutalaisten vankitovereidensa kohtaloa ja auttoi partisaaniryhmän pakoyritystä.

Vangitusta brittisotilaasta kertova järkyttävä tositarina on Sunday Times -bestseller. Kirja ilmestyi englanniksi vuosi sitten ja sitä on myyty tähän mennessä yli 70 000 kappaletta. Kirjan oikeudet on myyty 8 maahan.

”Vangitseva.” – The Guardian

”Historia kiittää siitä, että Arthur Doddin tarina kerrottiin.”
– Scottish Legion News

53-vuotiaana eläkkeelle jäänyt Colin Rushton oli ammatiltaan metallurgi ja omasi mahtavan yrittäjähenkisyyden. Hän on työskennellyt monissa eri rooleissa ja ammateissa elämänsä aikana. Rushton tapasi entisen brittisotilaan Arthur Doddin, vaikuttui hänen tarinastaan ja halusi kertoa sen koko maailmalle.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Auschwitzin sabotööri – Auschwitziin vangitun brittisotilaan uskomaton tarina”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *