Ale!

Janne Käpylehto

Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen

norm. 29.00 
Innon hinta: 9.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-528-9

Kirjoittaja: Janne Käpylehto

Julkaisuajankohta: 04 / 2016

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Energiajärjestelmämme muuttuu. Aurinkosähkön pientuotanto lisääntyy vauhdilla. Aurinkosähköstä on tullut nopeasti kannattavaa, ja sähkönkäyttäjät voivat tuottaa itse sähkönsä. Mitä useampi siirtyy aurinkopaneeleihin, sitä edullisemmaksi aurinkosähkön tuotanto tulee. Paneelien asentaminen on varsin helppoa ja joskus jopa hauskaa.

Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen on kattava käsikirja aurinkosähköön, pieneen ja suureen. Kirjassa käydään läpi asennuksia, kytkentöjä, jo toteutettuja järjestelmiä ja tarvittavat luvat. Opas esittää myös uuden – ja kokeillun – kustannustehokkaan ratkaisumallin taloyhtiöiden aurinkosähköksi.

Kirja sopii sekä järjestelmän valmiina tilaavalle että itse aurinko- sähkönsä rakentavalle.

Janne Käpylehto on palkittu tietokirjailija, energia-asiantuntija ja yrittäjä. Hän on suosittu luennoija ja energia-työpajojen pitäjä. Käpylehto on ollut energialobbari, tuotantopäällikkö elektroniikkateollisuudessa ja kehitysjohtaja ohjelmistoyrityksessä, jossa NASA oli hänen asiakkaansa. Käpylehto tunnetaan julkisuudessa energiahankkeista, jotka havainnollistavat hauskalla ja käytännöllisellä tavalla aurinkoenergiaa, esimerkiksi polkemalla tuotettu energia.

Helsingin seudun ympäristö- palvelut -kuntayhtymä HSY myönsi Käpylehdolle Helsingin seudun ilmastopalkinnon 2015.

Janne Käpylehdon Pienenergia- blogi osoitteessa: www.pienenergia. com/

Artikkeleita ei löytynyt.
Käpylehto , Janne

Janne Käpylehto on jo pitkään suunnitellut ja asentanut pienenergiaa hyödyntäviä järjestelmiä. Käpylehto on ollut asiantuntija useissa työryhmissä eri ministeriöissä ja eduskunnan valiokunnassa. Hän on kysytty luennoitsija ja energia-aiheisten työpajojen pitäjä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen -kirja on kattava, havainnollinen käsikirja aurinkoenergian hyödyntämisestä sähkön lähteenä. Kiinteistölehti 17.6.2017

Aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin – ota nämä seikat huomioon, kun valjastat auringon sähköksi kotona. Helsingin Sanomat, 15.6. 2016

Kekseliäs kaksikko puuhaa ainutlaatuista kisakatsomoa Kauppatorille – ”Se ei ole enää mitään penkkiurheilua”. Iltalehti, 22.5. 2016

”Omaan käyttöön mitoitettu aurinkosähkö kannattaa jo Suomessakin. Nyt on korkea aika vilkaista toimisiko se Sinun kohdallasi. Siihen tämä opus on oivallinen käsikirja!”

Kai Mykkänen, kansanedustaja, eduskunnan energiaremonttiryhmän puheenjohtaja

”Aurinkosähkön käyttö kasvaa nopeasti maailmalla. Siitä on tulossa meillekin mahdollisuus. Kirjan avulla kuluttaja saa hyvän käsityksen miten hyödyntää aurinkosähköä tehokkaasti olosuhteissamme.”

Peter Lund, Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori

”Jos haluat tietää, miten aurinkosähkö tulee valtaamaan koko Suomen, tämä alan pitkäaikaisen edelläkävijän kirja kannattaa lukea.”

Antero Vartia, kansanedustaja, yrittäjä

”Aurinkosähkö kiinnostaa taloyhtiöitä. Janne Käpylehdon mainio kirja antaa ratkaisumallin myös tähän tarpeeseen ja samalla yhä useampi voi pienentää asumisensa hiilijalanjälkeä kustannustehokkaasti.”

Jyri Seppälä, professori, Suomen ympäristökeskus (HINKU-hankkeen valtakunnallinen johtaja)

”Viime syksynä minun piti saada lamput isokokoiseen tuulessa liikkuvaan veistokseen, mutta sähköä ei saatu mistään. Paikalle ilmestyi Janne Käpylehto jollain kummallisella sähköpyörällä ja asensi hyvännäköiset aurinkopaneelit ja akut suoraan minun teokseen. “Wings of Change”-veistos olikin yhtäkkiä täysin omavarainen ja saa nyt liikkeensä tuulesta ja lamppusähkönsä auringolta. Teemme nyt innostuneina lisää yhteistyötä taiteen ja energia-varauksen akselilla, ja olen jopa tutustunut Jannen viimeisimpään kirjaan. Lukekaa se. Fossiilimömmön pumppaaminen ei voi olla meidän tulevaisuus.”

Stefan Lindfors, Sisustusarkkitehti, Kuvanveistäjä

”Käytössämme oleva Janne Käpylehdon aurinkovoimala on nähnyt Helsinkiä! Se on ollut Meillä on unelma -mielenilmauksessa Kansalaistorilla, sateessa Karhupuistossa, sekä ihmettelyn kohteena Hakaniementorilla, jossa se jopa haluttiin ostaa. Kaikki ulkolähetyksemme vaativat sähköä ja ilman aurinkopaneeleita Radio Helsinki ei pystyisi jalkautumaan sinne missä tapahtuu.”

Maria Veitola, päätoimittaja, Radio Helsinki

”Käpylehdon uusin aurinkoenergia-kirja on tervetullut ja kaivattu opas, joka konkreettisella tavalla kannustaa kansalaisia, kuntia, kiinteistöyhtiöitä ja yrityksiä joukolla mukaan energiaremonttiin, yksinkertaisesti ja kustannustehokkaasti. Moni pohtii, miten uusiutuvaa energiaa voisi hyödyntää omassa ympäristössään, tähän tiedon tarpeeseen Käpylehto selkeästi vastaa.”

Hanna Halmeenpää, kansanedustaja, Vihreiden varapuheenjohtaja

”Energiateollisuuden teettämän tutkimuksen mukaan vuonna 2015 87 % suomalaisista halusi lisää aurinkosähköä ja vain 2 % vastusti. Aurinkosähkö on myös käyttäjälle hyvin helppoa. Kaikki toimii automaattisesti sen jälkeen kun järjestelmä on asennettu ja kytketty verkkoon. Investointipäätöstä harkitessa on kuitenkin hyvä perehtyä perusteisiin, jotta pystyy tekemään päätöksen: sopiiko ratkaisu juuri minulle ja millainen järjestelmä olisi hyvä? Janne Käpylehdon kirjan toivoisinkin kuluvan tuhansien päätöstä harkitsevien käsissä. Kirjaan perehdyttyäsi pystyt tekemään päätöksiä hyvin tiedoin. Jo järjestelmän hankkineitakin kirja auttaa ymmärtämään syvällisemmin miten järjestelmä toimii ja sitä kautta optimoimaan sen käyttöä.”

Raimo Lovio,  Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori, Lähienergialiiton puheenjohtaja

”Huonosti valittujen ja lyhytnäköisesti kulutettujen energiaresurssien aika on ohi. Sähköriippuvaisen modernin yhteiskunnan ainoa toivo on uusiutuvissa energiamuodoissa. Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen kertoo, miten aurinkovoiman käyttö mahdollistaa yksityishenkilölle ekologisemman elämäntavan ja vähentää samalla riippuvuutta hintoja ja tuotantotapoja kontrolloivista sähköyhtiöistä. Janne Käpylehdon kirja on käytännön opas kohti sähköomavaraisuutta.”

Laura Gustafsson, kirjailija

”Janne Käpylehdon kirja edesauttaa aurinkosähkön yleistymistä Suomessa. Kirjassa on ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti kerrottu aurinkosähköstä ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Vahva lukusuositus.”

Markus Andersén, puheenjohtaja, Aurinkoteknillinen yhdistys ry

”Suomi on Euroopan pimein maa ja täällä on lähes halvin sähkön kuluttajahinta. Siitä huolimatta aurinkosähkö on jo kannattava investointi monelle suomalaiselle kuluttajalle. Janne Käpylehdon uusi kirja kertoo havainnollisella tavalla ja käytännön esimerkein, kuinka aurinkosähköjärjestelmä hankitaan edullisesti, mitoitetaan järkevästi, asennetaan optimaalisesti ja hoidetaan tarvittavat luvat kuntoon. Mukana on myös mielenkiintoinen johdanto aurinkosähkön historiasta ja toimintaperiaatteista. Suosittelen lämpimästi kirjaa kaikille omaa tuotantoa harkitseville ja muille aurinkoenergiasta kiinnostuneille.”

Eero Vartiainen, aurinkoteknologiapäällikkö, Fortum

”Janne Käpylehdon kirja on maailman ensimmäinen esitys siitä, miten aurinkosähköt asennetaan asunto-osakeyhtiöön. Myös omakotiasukas saa tästä kirjasta hyödyllisen tietopaketin omaan aurinkosähköhankkeeseensa. Tietoa tekniikasta, kustannuksista, hyödyistä ja luvista – kootusti yksissä kansissa. ”

Eva Heiskanen,  Tutkimusjohtaja, Kuluttajatutkimuskeskus, Helsingin yliopisto

”Janne Käpylehto on tehnyt mittavan ja arvokkaan työn kootessaan näin laajan paketin aurinkosähköstä ja paljosta muustakin energiatehokkuuteen liittyvästä yksiin kansiin, ja vieläpä helppotajuisesti jokaiselle luettavaksi. Tätä kirjaa voi lämpimästi suositella kaikille energia-asioista kiinnostuneille – ja ehkä jopa vielä lämpimämmin heille, jotka eivät tiedä olevansa kiinnostuneita.”

Mikko Juntunen, hallituksen puheenjohtaja, Naps Solar Systems Oy

”Taiteilija ja keksijä Janne Käpylehto on jälleen loihtinut kirjan, joka tuo energiaremontin monta askelta lähemmäksi. Tämä oivallinen opus on välttämätön hankinta kaikille, jotka haluavat pysyä maailman menossa mukana – myös kerrostaloasujille on uusia keinoja ottaa aurinkosähköä käyttöön”

Oskari Nokso-Koivisto, laulutaiteilija

”Janne Käpylehdon huikean käytännöllinen kirja osoittaa, että aurinkosähkö on trendikästä, hauskaa, taloudellista ja ympäristöystävällistä. Tämä kirja auttaa ymmärtämään, että energiavallankumous on jo täällä ja siinä kannattaa jokaisen meistä olla mukana.”

Leo Stranius, vs. toiminnanjohtaja, Suomen luonnonsuojeluliitto

”Kirja perustelee ja vakuuttaa aurinkosähkön välttämättömyyden. Kirjasta saa sekä taustatietoja, että käytännöllisiä ohjeita. Näin jokainen voi vaikuttaa omaan energiantuotantoonsa ja sähkölaskuunsa.”

Hannele Cantell, dosentti, Helsingin yliopisto

”Janne Käpylehto rakentaa kanssasi aurinkosähköt katolle havainnollistavin kuvin ja esimerkein. Helppolukuinen mutta kattava perusteos siitä, miten sähkölaskun saa pienemmäksi ja naapurit kateellisemmiksi. Käpylehto johtaa muutosta, jossa kaikki haluavat olla mukana.”

Pentti Itkonen, energialähettiläs, myyntipäällikkö