Ale!

Shinso Hamai

Atomipommipormestari – Kuinka rakensimme Hiroshiman uudelleen

norm. 27.00 
Innon hinta: 10.00 

Kun atomipommi muutti Hiroshiman tulihelvetiksi, jokainen joka pystyi liikkumaan suuntasi pois kaupungista. Shinso Hamain suunta oli päinvastainen: hän pyrki liekkejä uhmaten kohti kaupungin keskustaa. Eloonjääneitä oli autettava keinolla millä hyvänsä.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-452-7

Kirjoittaja: Shinso Hamai

Julkaisuajankohta: 08 / 2015

Sivumäärä: 300

Suomentaja: Eila Salomaa

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kun atomipommi muutti Hiroshiman tulihelvetiksi, jokainen joka pystyi liikkumaan suuntasi pois kaupungista. Shinso Hamain suunta oli päinvastainen: hän pyrki liekkejä uhmaten kohti kaupungin keskustaa. Eloonjääneitä oli autettava keinolla millä hyvänsä. Myöhemmin hänet valittiin pormestariksi vuonna 1947.

Muistelmissaan Hamai kertoo, miten kokonainen kaupunki rakennettiin uudestaan. Miten Hiroshiman asukkaat ruokittiin, vaatetettiin ja majoitettiin tuhon jälkeen? Miten armeijan maat saatiin kaupungin käyttöön? Kuinka saatiin aikaan erityislaki, jonka avulla jälleenrakennus rahoitettiin? Miten hävityksen tilalle syntyi 15 vuodessa uusi, täysin moderni kaupunki?

Artikkeleita ei löytynyt.

Vuonna 1905 syntynyt Shinso Hamai valmistui Tokion yliopistosta vuonna 1931 ja aloitti työuransa Hiroshiman kaupungintalossa vuonna 1935. Kun atomipommi vuonna 1945 pudotettiin, hän johti väestön ruoka- ja vaatehuollosta vastaavaa toimistoa. Saman vuoden joulukuussa Hamai nimitettiin varapormestariksi. Vuonna 1947 hänestä tuli Hiroshiman ensimmäinen yleisillä vaaleilla valittu pormestari. Hän palveli yhtäjaksoisesti 16 vuoden ajan lukuun ottamatta kautta 1960–1964. Hänen viimeinen nelivuotiskautensa päättyi toukokuussa 1967. Hamai menehtyi sydänkohtaukseen seuraavana vuonna.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Atomipommipormestari – Kuinka rakensimme Hiroshiman uudelleen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *