Ale!

Indrek Hargla

Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru

Normaali norm. 34.00 
Innon hinta: 28.90 
E-kirja (EPUB) norm. 18.90 
ISBN: 9789523510371

Kirjoittaja: Indrek Hargla

Julkaisuajankohta: 3 / 2019

Sivumäärä: 480

Suomentaja: Jouko Vanhanen

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Tallinna vuonna 1433. Kaupunki on juuri tuhoutunut suuressa palossa.

Apteekkari Melchior saa kirjeessä salaperäisen varoituksen: Gotlannin piru on tullut Tallinnaan ja uhkaa hänen henkeään. Samaan aikaan hänen ovelleen saapuu kauppias henkitoreissaan pyytämään ratkaisua vanhaan verityöhön. Kuolevan viimeinen toive on pyhä, joten Melchior käy toimeen, vaikka ei tiedä kuka on tappanut kenet ja milloin. Hänen ainoa johtolankansa on kuusi hopeaista solkea, jotka johdattavat hänet piispan palatsiin Tartossa. Mitä tapahtuu, kun Melchior saa kuulla hänen poikansa liittyneen salamurhaajien veljeskuntaan? Melchior raottaa ikivanhan hiljaisuuden verhoa, kieroutuneet synnit paljastuvat ja pahuus pääsee valloilleen.

Kauppiaiden, munkkien ja konnien vanhaan Tallinnaan sijoittuva rikosromaani vie lukijansa keskiajan pimeälle puolelle.

Suomen dekkari seura ry on myöntänyt Harglalle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan, jossa todetaan:
Indrek Hargla on maansa kiinnostavimpia ja suosituimpia kirjailijoita. Melchior on Umberto Econ William Baskervillen kaltainen joviaali hahmo, jota erilaiset ihmiset lähestyvät helposti. Romaanisarjan osat voi lukea itsenäisinä teoksina, mutta teoksesta toiseen päähenkilö ja hänen lähipiirinsä kehittyvät, vanhenevat ja tulevat lukijalle tutuiksi.

Hargla , Indrek

Indrek Hargla (s. 1970) on virolaisen dekkari- ja fantasiakirjallisuuden suurimpia nimiä. Gotlannin piru on apteekkari Melchiorista kertovan historiallisen dekkarisarjan kuudes osa. Rikkaan mielikuvituksensa vuoksi ihailtu kirjailija on saanut kotimaassaan useita kirjallisuuspalkintoja, ja myös Suomen dekkari seura ry on myöntänyt hänelle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kirjoja lukiessaan tuntee olevansa vuoden 1433 Tallinnassa. Hansakauppa, killat, mestarit, oppipojat, uskonto, kerettiläisyys, inkvisitio sekä erilaiset rohdot ja muut lääketinktuurat. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kuivakka Viron historian oppitunti, vaan Hargla punoo taitavasti Tallinnan suuren tulipalon ja muut historialliset tapahtumat sekä pienemmät ajan yksityiskohdat luontevaksi osaksi mysteeritarinaa.”
Helsingin Sanomat, 16.6.2019

“Sarjan kolmannessa suomennoksessa tutkitaan vanhoja ja kirjan nykyaikaan sijoittuvia murhamysteerejä. Ajankuva on kihelmöivä. Kiltoja, rohtoja, myrkkyjä, teloituksia, ja kaiken yllä kirkon ehdoton valta ihmisen yllä. Siihen liittyy tarinan pääjuonikin. Murhamysteerejä selvittävä apteekkari Melchior on hieno hahmo dekkarin päähenkilöksi.”
Kansan Uutiset, 2.6.2019

Hargla punoo taidokkaan ja aukottoman juonen, jota hän vie eteenpäin seikkaperäisesti kertovalla tyylillään. En yhtään ihmettele Apteekkari Melchior -sarjan suosiota Virossa, kertoohan se Viron ja Tallinnan historiasta ja Hargla on historiansa totisesti tutkinut. Lukijalle, jota keskiaika kiinnostaa, tämä on oiva valinta: tapoja, kerettiläisyyttä, inkvisitiota ja taikauskoa.”
Kirja vieköön -blogi 21.5.2019

Vaatii poikkeuksellista taitoa ottaa lukija mukaan rikoskertomukseen, joka tapahtuu Tallinnassa vuonna 1422.
Indrek Hargla tekee sen.
Savon Sanomat