Ale!

Laura Gustafsson

Anomalia

norm. 29.00 
Innon hinta: 10.00 

Anomalia on henkipattojen romaani. Kostonäytelmä, julistus, farssi ja fysiologinen draama, jossa miltei kukaan ei pelastu.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-238-7

Kirjoittaja: Laura Gustafsson

Julkaisuajankohta: 10 / 2013

Sivumäärä: 270

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Anomalia on henkipattojen romaani. Kostonäytelmä, julistus, farssi ja fysiologinen draama, jossa miltei kukaan ei pelastu. Yksi lapsi kuolee, toinen saa syntyä. Aika ja paikka muuttuvat, mutta ihminen, eläin ja elämä pysyvät samana. Kirja on kylmäävä matka ihmiseläimen sieluun.

Anomaliassa kulkee kolme tarinalinjaa, joiden henkilöiden kohtalot punoutuvat yhteen. Susien kasvattityttäret Amala ja Kamala pelastetaan viidakosta. He joutuvat opettelemaan ihmissivilisaation tavoille. Tyttöjen kertomus perustuu löyhästi ja vääristellen Joseph Singhin päiväkirjamerkintöihin, jotka hän julkaisi teoksessaan Wolf-Children and Feral Men. Singhin raporttia susilapsista on yleisesti pidetty tökerönä huijauksena. Puolitoistavuotiaan englantilaisen Peter Connellyn surullinen tarina on koottu laajasta uutisaineistosta. Sitten on vielä fiktiivinen hahmo lentoemäntä ja hänen valintansa.

Laura Gustafssonin esikoisromaani Huorasatu oli vuoden 2011 Finlandia-palkinto- ja Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkintoehdokas.

“Erikoinen lukukokemus. Teknisesti helppolukuinen teos, mutta aiheet hurjia, raskaitakin. Tietty absurdius kuitenkin toimii etäännyttävästi. Ihmisten toiminnan naurettavuus näyttäytyy irvokkaana.” Kirsi Hietanen, Kirsin kirjanurkka, 18.10.2013

Anomalia on julkaistu myös ranskaksi.

9782246854074-001-X

Gustafsson, Laura

Laura Gustafsson (s. 1983) on helsinkiläinen kirjailija ja näytelmäkirjailija.

Teatterikorkeakoulusta valmistuneen Gustafssonin hahmot ovat suorasanaisia, jopa karikatyyrimäisiä. Hän hyödyntää henkilögalleriassaan mytologioita ja pikku-uutisia. Leikittelevällä kerronnalla hän käsittelee teoksissaan suuria aiheita, kuten toiseutta, väkivaltaa ja ihmisyyttä. Teosten paikoin synkeää maailmaa keventävät huumori ja Gustafssonin omintakeinen mielikuvitus.

Esikoisteos Huorasatu (2011) nousi Finlandia-ehdokkaaksi. Se on kertomus naisiin kohdistuvasta väkivallasta läpi historian, julkaistu Saksassa ja Ranskassa ja kääntyy parhaillaan turkiksi. Toinen romaani Anomalia (2013) käsittelee kieltä, pahuutta ja susilapsia ja herätti heti ilmestyessään huomiota Ranskassa.

Gustafssonin kolmas romaani Korpisoturi ilmestyi syksyllä 2016. Se katsoo ihmistä raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan.

Gustafsson työskentelee romaanien kirjoittamisen ohessa yhdessä taiteilija Terike Haap­ojan kanssa. He ovat luoneet Toisten ­historia -projektin, joka tarkastelee maailmanhistoriaa eläinten näkökulmasta. Yleisölle on esitetty Naudan historian museo -näyttely (2013) ja Oikeusjuttu-luentoesitys (2014). Syksyllä 2016 valmistui Museum of Nonhumanity – Epäihmisyyden museo Helsingin Suvilahteen.

Gustafsson kirjoittaa säännöllisesti myös omaa blogia, jossa hän kommentoi ja pohtii ajankohtaisia aiheita sekä henkilökohtaista elämäänsä.

Laura Gustafssonin nettisivut

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Anomalia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Erikoinen lukukokemus. Teknisesti helppolukuinen teos, mutta aiheet hurjia, raskaitakin. Tietty absurdius kuitenkin toimii etäännyttävästi. Ihmisten toiminnan naurettavuus näyttäytyy irvokkaana.” Kirsi Hietanen, Kirsin kirjanurkka, 18.10.2013

“Laura Gustafssonin romaani perustuu tositarinoihin laiminlyönneistä ja hirviöiden uhreista.”  Teemu Manninen, Helsingin Sanomat, 30.11.2013

“Anomalian tarinat osoittavat, että vääryys on helppo oikeuttaa ja alhaiset motiivit pystyy kätevästi peittämään.” Eija Komu, Keskisuomalainen, 11.11.2013