Sini Mononen (toim.) 

Alaston totuus taiteesta – Kirjoituksia taidemaailmasta uudella vuosituhannella

norm. 17.00 

Onko taiteessa vikaa, jos yleisö ei ymmärrä sitä? Kuka päättää, mitä taidetta me haluamme? Taidemaailma on murroksessa. Pamfletti kuvaa taidemaailman liikehdintää markkinoiden ja median valtakaudella.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-268-4

Kirjoittaja: Sini Mononen (toim.) 

Julkaisuajankohta: 02 / 2014

Sivumäärä: 164

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Taidemaailma on murroksessa. Rahaa saadakseen taidejulkaisujen, näyttelynjärjestäjien ja taidelaitosten pitää löytää uutta yleisöä, etsiä yhteistyökumppaneita perinteisten kanavien ulkopuolelta, näkyä julkisuudessa ja huolehtia korkeasta laadusta kutistuvilla resursseilla. Vetoapua markkinoille haetaan kansainvälisesti korkealaatuisesta suomalaisesta taiteesta. Kaupallistetaanko taide myyntituotteeksi? Onko taiteessa vikaa, jos yleisö ei ymmärrä sitä? Kuka päättää, mitä taidetta me haluamme?

Alaston totuus taiteesta -pamfletti on on 10-vuotiaan kulttuurilehti Mustekalan juhlajulkaisu. Pamfletin kirjoittajat ovat toimineet monissa taidekentän lonkeroissa: tutkijoina, kuraattoreina, opettajina ja kriitikoina. Kirjan tekstejä kommentoivat taidemaailman toimijat virkamiehistä anarkisteihin. Mustekala ui siellä, minne perinteinen media ei mene. Se tutkii taiteen harmaita alueita, vuorovesiä, vajoavia kerroksia, uusia nousuja.

Sini Mononen (Mustekala-lehden päätoimittaja), Irmeli Hautamäki (Mustekala-lehden perustaja ja taiteentutkija), Martta Heikkilä (taiteentutkija), Saara Hacklin (taiteentutkija), Pirkko Holmberg (esteetikko), Laura Kokkonen (taidehistorioitsija) ja Anni Venäläinen (kuraattori).

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Alaston totuus taiteesta – Kirjoituksia taidemaailmasta uudella vuosituhannella”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.