Ale!

Pekka Peltola

Afrikassa

norm. 26.00 
Innon hinta: 5.00 

Kirja kertoo eteläisestä Afrikasta asioita, joita moni ei sano ääneen mutta jotka täytyy tietää nykyhetken ymmärtämiseksi. Mikä on kolonialismin syytä ja mikä ei? Mikä on ihonvärin ja uskonnon merkitys nyky-Afrikassa?

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-120-5

Kirjoittaja: Pekka Peltola

Julkaisuajankohta: 01 / 2012

Sivumäärä: 276

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Mikä on kolonialismin syytä ja mikä ei? Onnistuuko mattokutomon pyörittäminen Maputossa? Miten kehitysapu ei toimi? Mikä on ihonvärin ja uskonnon merkitys nyky-Afrikassa? Mikä oli Ahtisaaren todellinen rooli Namibian itsenäistymisessä?

Vuonna 1968 Yleisradio lähetti nuoren uutistoimittajansa Pekka Peltolan Biafraan raportoimaan ensimmäisestä televisioidusta nälänhädästä. Peltola (s. 1941) jäi pysyvästi koukkuun Afrikkaan, jonne hän on palannut yhä uudelleen kulloisestakin työpaikasta riippumatta.

Namibian vapautusliikkeen Swapon kouluttajana, antropologina, dokumenttifilmien tekijänä ja kehitysyhteistyöhankkeen vetäjänä Peltola on ollut keskellä todellisuutta, joka poikkeaa suuresti suomalaisesta elämänmenosta, usein myös myönteiseen suuntaan.

AFRIKASSA kertoo eteläisestä Afrikasta asioita, joita moni ei sano ääneen mutta jotka täytyy tietää nykyhetken ymmärtämiseksi. Kirjoittajan omien värikkäiden kokemusten kautta edetään laajempiin näkemyksiin kehitysavusta, korruptiosta ja niiden yhteydestä valtioiden epäonnistumiseen.

Biafran sota ja Pekka Peltolan haastattelu vuodelta 1968 YLEn Elävässä arkistossa.

Artikkeleita ei löytynyt.
Peltola , Pekka

Valtiotieteen tohtori Pekka Peltola on työskennellyt Yleisradion jälkeen
Huutomerkkisarjan ja muiden tietokirjojen kustannustoimittajana Tammessa,
toiminnanjohtajana Nuoren Voiman Liitossa, toimitsijana Puutyöväen Liitossa
ja työmarkkinaneuvoksena Työministeriössä. Nykyisin hän on tutkija Helsingin yliopiston talouden ja politiikan laitoksella. Peltola on kirjoittanut useita
tietokirjoja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Afrikassa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *