Ale!

Gérard Prunier

Afrikan maailmansota

37.00  10.00 

Afrikan mailmansota kertoo Ruandasta lähtölaukauksen saaneista viimeaikaisista sodista, joissa on kuollut jopa 4 miljoonaa ihmistä. Gérard Prunier tarjoaa kauhean mutta pakottavasti mukaansatempaavan tarinan siitä, miten yksi hirvittävä tapahtuma loi perustan laajalle ja tuhoisalle mullistukselle.

Loppuunmyyty

ISBN: 9789522641649

Kirjoittaja: Gérard Prunier

Julkaisuajankohta: 12 / 2012

Sivumäärä: 504

Suomentaja: Leena Teirioja

Alkuperäinen nimi: From Genocide to Continental War - The ’Congolese’ Conflict and the Crisis of Contemporary Africa

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Ruandan kansanmurha aloitti monikansallisen konfliktin, joka levisi Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan ja johti lopulta noin neljän miljoonan ihmisen kuolemaan. Afrikan mailmansota kertoo Afrikan keskiosien viimeaikaisista sodista. Gérard Prunier tarjoaa kauhean mutta pakottavasti mukaansatempaavan tarinan siitä, miten yksi hirvittävä tapahtuma loi perustan laajalle ja tuhoisalle mullistukselle.

Gérard Prunier kuvaa kuinka noin kaksi miljoonaa hutua eli kolmannes Ruandan väestöstä pakeni Zaireen vuonna 1996. Pian sen jälkeen Ruandan hallitus lähetti joukkonsa maahan ja hyökkäsi pakolaisten kimppuun. Ruandan joukot yhdessä monen muun Afrikan valtion kanssa kääntyivät Zairen itsevaltaista presidentti Mobutua vastaan ja syrjäyttivät hänet. Mobutun hallinnon kaatuminen ja korruptoituneen ja ailahtelevan Laurent-Désiré Kabilan valtaannousu loivat valtatyhjiön, joka veti Ruandan, Ugandan, Angolan, Zimbabwen, Sudanin ja muita Afrikan valtioita mukaan pitkään sekasortoiseen sotaan. Esipuheen on kirjoittanut Helsingin yliopiston dekaani Liisa Laakso.

Artikkeleita ei löytynyt.

Gérard Prunier on Pariisin yliopiston professori, Addis Abebassa sijaitsevan Ranskan Etiopian-tutkimuskeskuksen johtaja ja Itä-Afrikan, Sudanin ja Afrikan Suurten järvien alueen merkittävä tutkija. Hän on julkaissut yli 120 artikkelia ja 5 kirjaa mukaan lukien The Rwanda Crisis ja Darfur: The Ambiguous Genocide.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Afrikan maailmansota”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *