Ale!

Nicholas Shaxson

Aarresaaret – Miehet jotka ryöstivät maailman

9.90 14.90 

Veroparatiisit ja likainen raha – rumin ja salatuin luku maailmantalouden historiassa. Tämä kirja paljastaa sen, mistä taloustieteen oppikirjat eivät kerro.

Normaali norm. 27.00 
Innon hinta: 14.90 
Pokkari norm. 15.00 
Innon hinta: 9.90 
ISBN: 9789522640789

Kirjoittaja: Nicholas Shaxson

Julkaisuajankohta: 05 / 2012

Sivumäärä: 400

Suomentaja: Henri Purje

Alkuperäinen nimi: Treasure Islands. Tax havens and the men who stole the world. The Bodley Head, Lontoo 2011.

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Likainen raha, veroparatiisit ja offshore-järjestelmä – rumin ja salatuin luku globaalin talousjärjestelmän historiassa. Tämä kirja paljastaa sen, mistä taloustieteen oppikirjat eivät kerro.

– Varakkaiden yksityishenkilöiden varoja on piilotettu offshore-talletuksiin yli 10 biljoonan – kymmenentuhannen miljardin – dollarin arvosta.
– Veroparatiisit ovat tärkein yksittäinen syy sille, miksi köyhät ihmiset ja maat pysyvät köyhinä ja demokratiat heikkenevät.
– Iso-Britannia ja Yhdysvallat ovat maailman kaksi tärkeintä veroparatiisia.

Veroparatiisit ovat nyt globaalin talouden ytimessä. Yli puolet maailmankaupasta ja suurin osa rahoituslaitosten rahaliikenteestä kulkee veroparatiisien kautta. Jokaista kehitysmaiden saamaa tukidollaria kohti kymmenen dollaria virtaa laittomasti ulos, enimmäkseen veroparatiiseihin. Suuryritykset pitävät yhä suuremman osan varallisuudestaan veroparatiiseissa, ja pankit ovat niiden ylivoimaisesti suurimpia hyväksikäyttäjiä.

Veroparatiisit ovat 1970-luvulta alkaen olleet keskeisesti mukana lähes kaikissa suurissa talousskandaaleissa ja jokaisessa finanssikriisissä, mukaan lukien viimeisimmässä maailmanlaajuisessa talouskriisissä.

Aarresaaret piirtää älykkäään ja tiiviiin kuvan monimutkaisesta maailmanlaajuisesta finanssialasta helposti luettavassa muodossa.

Aarresaaret oli Britannian Amazon-verkkokirjakaupan myydyin taloustietokirja tammikuussa 2011.

Jutta Urpilainen antoi taannoin lukiolaisille vinkin. Jos hyvinvointivaltion pelastaminen kiinnostaa, kannattaa tarttua Aarresaaret-kirjaan. Nimensä mukaisesti teos kertoo paratiiseista, joiden avarakatseinen lainsäädäntö on erikoistunut veroja pakenevaan pääomaan.” Hanna Säntti, Talouselämä, 10.2.2013

 

Artikkeleita ei löytynyt.
Shaxson , Nicholas

Nicholas Shaxson on kokenut toimittaja, joka avustaa säännöllisesti Reutersia sekä The Financial Times ja The Economist -lehtiä. Häneltä on aiemmin julkaistu teos Poisoned Wells, the Dirty Politics of African Oil. Hän työskentelee brittiläisessä Royal Institute of International Affairs -tutkimuslaitoksessa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Aarresaaret – Miehet jotka ryöstivät maailman”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *